Įtraukimas į pensijų kaupimą

Iki apsisprendimo kaupti ar nekaupti 2-oje pakopoje liko TIK 12 dienų.

 

Ši informacija yra aktuali tiems asmenims, kurie 2024 m. sausio 2 dieną yra jaunesni nei 40 metų, dirba samdomą darbą ar vykdo savarankišką veiklą Lietuvoje – turi galiojantį verslo liudijimą, individualios veiklos pažymą, yra individualios įmonės savininkai ar mažosios bendrijos nariai ir t.t. Taip pat 2024 metais į pensijų kaupimą pakartotinai įtraukiami tie asmenys, kurie atsisakė dalyvauti pensijų kaupime 2021 metais ir dar nekaupia pensijai. Tie pakartotiniai įtraukimai vyks kas 3 metus iki tol, kol Jums sukaks 40 metų.

 

Norint sužinoti ar jus įtraukė – turite prisijungti į www.sodra.lt – skiltis gyventojams. Ten turite pasitikrinti gautus pranešimus. Jeigu Jus įtraukė – rasite pranešimą dėl pensijų kaupimo įmokų pervedimo atnaujinimo.

 

Asmenys, gavę pranešimą apie įtraukimą į pensijų kaupimą turi laiko apsispręsti iki 2024 m. birželio 30 d. Jie turi 3 pasirinkimo variantus:

  1. Norint pradėti kaupti – nieko daryti nereikia, pradėsite kaupti SODROS parinktoje bendrovėje;
  2. Norint pradėti kaupti kitoje bendrovėje nei parinkta SODROS atsitiktiniu būdu – galite sudaryti sutartį su savo pasirinkta bendrove;
  3. Norint toliau nekaupti – turite iki birželio 30 dienos savo asmeninėje paskyroje atsisakyti dalyvauti kaupime.

Nepateikus jokio atsakymo į pranešimą – pradėsite kaupti automatiškai iki pat pensijos. Turėsite tik galimybę bet kada laikinai sustabdyti antros pakopos pensijų kaupimo įmokų mokėjimą ne ilgesniam nei 12 mėnesių laikotarpiui per visą kaupimo laiką.

 

Jeigu nežinote ar kaupiate, arba nežinote kurioje bendrovėje kaupiate – visą informaciją rasite prisijungę prie savo paskyros www.sodra.lt – gyventojams. Prie paskyros prisijungti galima skirtingais būdais: elektronine bankininkyste, elektroniniu paštu arba per elektroninius valdžios vartus.

 

Jeigu kyla daugiau klausimų – galite kreiptis konsultacijai info@offerens.lt.